1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americká firma Cessna bude vyrábať lietadlá v Číne

Cessna1Peking - Americký výrobca firemných lietadiel Cessna Aircraft podpísal kontrakt s čínskymi partnermi o výrobe lietadiel v Číne, ako aj o ďalších možnostiach spolupráce.

Spoločnosť so sídlom v Kansase uzatvorila dohodu so štátnou čínskou firmou Aviation Industry Corporation (AVIC) a s vedením mesta Čcheng-tu na západe krajiny. V tomto meste by mal vzniknúť spoločný podnik na výrobu stredne veľkých lietadiel Cessna a neskôr prípadne aj nových modelov.

Čo sa týka leteckého priemyslu, čínsky trh je považovaný za najsľubnejší spomedzi veľkých trhov. Scott Donnelly, výkonný riaditeľ firmy Textron, ktorá je materskou spoločnosťou Cessny, očakáva výrazný rast čínskeho leteckého trhu v najbližších rokoch. To nepriamo potvrdil aj krok kanadského výrobcu lietadiel Bombardier, ktorý pred dvomi dňami podpísal kontrakt s čínskou štátnou firmou Commercial Aicraft Corporation o spoločnej výrobe komponentov.

V súčasnosti na čínskom trhu dominujú v sektore menších lietadiel práve Bombardier a americký Gulfstream, ktoré vyrábajú väčšie lietadlá než Cessna. Tá sa sústredí na výrobu malých a stredne veľkých firemných strojov. Podľa predstaviteľov americkej firmy je momentálne na čínskom trhu zhruba 200 lietadiel Cessna.

26.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...