1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Airbus žiada dodávateľov, aby potvrdili, že sú pripravení na zvýšenie produkcie

airbus a350Toulouse - Európsky výrobca lietadiel Airbus nariadil dodávateľom, aby mu čo najskôr preukázali, že sú pripravení na zvýšenie výroby lietadiel, a to v liste, ktorý objasňuje rozsah nedávnych problémov s kvalitou v tomto odvetví.

Jürgen Westermeier, ktorý má v leteckom koncerne na starosti dodávky, v liste subdodávateľom z konca marca vyzval na „okamžité kroky“ na prípravu za zvýšenie produkcie. To je najnovší dôkaz o zotavení výroby lietadiel strednej triedy.

Airbus odmietol komentovať kontakty s dodávateľmi.

Podľa správy agentúry Reuters z minulého týždňa Airbus povedal dodávateľom, aby sa pripravili na zvýšenie produkcie lietadiel A320 na 53 kusov mesačne do konca roka 2022 zo súčasnej mesačnej produkcie 40 kusov a cieľovej 45 kusov/mesiac do konca roku 2021.

Koncern vraj zároveň varoval dodávateľov pred problémami s kontrolou kvality, ktoré buď ovplyvnili výrobu v jeho továrňach, alebo prevádzku leteckých spoločností.

V roku 2020 čelil Airbus v prípade dodávateľov 370 problémom s kvalitou, pričom polovica z nich mala určitý vplyv na lietadlá, uvádza sa v liste.

„Stále čelíme príliš veľkému počtu problémov. Spoliehame sa na to, že budete dôsledne a disciplinovane zabezpečovať oveľa lepší plán kontroly a prevencie,“ uvádza sa v liste: „Našou prioritou je zvýšiť latku v prípade kvality.“

Americký rival Boeing tiež zápasí s problémami s kvalitou najpredávanejších modelov.

Spoločnosť Airbus má približne 8000 priamych dodávateľov a 18.000 nepriamych dodávateľov komponentov v hodnote približne 50 miliárd USD (41,19 miliardy eur) ročne.

26.05.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...