1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Airbus vedie nad Boeingom v počte objednávok aj po 9 mesiacoch

airbus logo1Paríž - Európsky výrobca lietadiel Airbus zaznamenal v septembri menej objednávok ako jeho rival Boeing, no z pohľadu objednávok za deväť mesiacov amerického konkurenta stále prekonáva.

Pomáha mu v tom najmä segment úzkotrupých lietadiel.

Airbus dnes oznámil, že v septembri získal objednávky na 23 lietadiel, čím ich celkový počet za deväť mesiacov stúpol na 1179. Čistý počet objednávok, teda bez zrušených kontraktov, dosiahol od januára do konca septembra 1038.

Boeing zaznamenal za deväť mesiacov roka celkovo 530 objednávok, pričom čisté objednávky predstavovali 425 strojov. Za samotný september uzatvoril kontrakty na 46 lietadiel.

Airbusu úspechy v tomto roku zabezpečuje najmä modernizovaná verzia úzkotrupého modelu A320neo, ktorý ponúka leteckým spoločnostiam nižšiu spotrebu paliva. Európska firma nedávno oznámila, že s austrálskou spoločnosťou Qantas sa dohodla na dodávke 110 lietadiel, z toho 78 je práve A320neo. Tento kontrakt by sa mal odraziť na počte objednávok, ktoré plánuje Airbus oznámiť za október. Analytici však očakávajú, že Boeing sa do súboja o objednávky čoskoro vráti po tom, čo v lete oznámil výmenu motorov za úspornejšie na svojom najpredávanejšom modeli B737.

08.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Airbus získal tento rok objednávky na 785 lietadiel

Airbus a Boeing bojujú o rekordnú objednávku American Airlines

Airbus získal obrovskú zákazku z Indie za 35 miliárd USD

 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...