1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Airbus otvorí v Číne druhú montážnu linku

Airbus A380 tailPeking - Európsky výrobca lietadiel Airbus otvorí v Číne druhú montážnu linku, ktorá zdvojnásobí jeho výrobnú kapacitu v tejto krajine. Uviedol to vo štvrtok generálny riaditeľ Guillaume Faury, ktorý spolu s ďalšími podnikateľmi sprevádza francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na štátnej návšteve v Číne.

"Vzhľadom na to, že čínsky trh neustále rastie, nám dáva veľký zmysel poskytovať služby lokálne pre čínske aerolínie a pravdepodobne aj pre niektorých ďalších zákazníkov v regióne," povedal Faury.

Rámcovú dohodu o novej linke Faury neskôr podpísal na ceremónii, na ktorej sa zúčastnili Macron aj čínsky prezident Si Ťin-pching, uviedla AFP.

Ázia sa stala kľúčovým trhom pre Airbus aj jeho amerického rivala Boeing, keďže dopyt po leteckej doprave tam stúpa vďaka rastúcej strednej triede.

Nová montážna linka v Tchien-ťine pre mimoriadne populárne lietadlá Airbus A320 na stredné vzdialenosti začne fungovať koncom roka 2025. Prvá montážna linka v tomto závode bola otvorená v roku 2008 a vyrába štyri A320 mesačne. Spoločnosť chce tento rok zvýšiť tempo produkcie na šesť lietadiel za mesiac.

14.04.2023 TASR

 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...