1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovenský priemysel v júli medziročne vzrástol o 5 %

slovakia_flagBratislava - Priemyselná produkcia na Slovensku v júli medziročne vzrástla o 5 %. Tento vývoj ovplyvnil rast v priemyselnej výrobe o 5,4 %, dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 3,6 %, ako aj v ťažbe a dobývaní o 2,8 %, informoval dnes Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Celkovú priemyselnú produkciu podľa štatistikov najvýraznejšie ovplyvnil rast vo výrobe strojov a zariadení o 33,1 %, výrobe kovov a kovových konštrukcií o 20,4 %, výrobe dopravných prostriedkov o 4,2 %, výrobe koksu a rafinovaných ropných produktov o 13 % a v dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 3,6 %. Znížil sa, naopak, objem produkcie vo výrobe počítačových, elektronických a optických výrobkov o 45,4 % a vo výrobe chemikálií a chemických produktov o 3,7 %.

Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa priemyselná produkcia v júli oproti júnu znížila o 3,4 %, upozornil ŠÚ SR. V priemere za prvých sedem mesiacov roka vzrástla oproti rovnakému obdobiu vlaňajška o 9,1 %, z toho v priemyselnej výrobe o 11,3 %. Nižšia bola naopak v ťažbe a dobývaní o 0,7 % a v dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 0,9 %.

10.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...