1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecká priemyselná produkcia v apríli vzrástla o niečo menej, ako sa očakávalo

german flag1Wiesbaden - Priemyselná produkcia v Nemecku v apríli vzrástla o niečo menej, ako ekonómovia očakávali. Podporil ju najmä stavebný sektor a silný výkon farmaceutického priemyslu. Ukázali to v stredu údaje spolkového štatistického úradu Destatis.

Podľa štatistík sa výkon nemeckého priemyslu po očistení od sezónnych vplyvov v apríli 2023 zvýšil o 0,3 % oproti marcu, keď po revízii medzimesačne klesol o 2,1 %.

Analytici však očakávali o niečo väčšie oživenie nemeckého priemyslu v apríli a jeho nárast o 0,6 % po pôvodnom znížení o 3,4 % v marci, pred revíziou.

Zlou správou je, že nové objednávky v priemysle v apríli medzimesačne klesli o 0,4 %, čo zhoršuje jeho vyhliadky v nasledujúcich mesiacoch.

Štatistiky ukázali, že k aprílovému rastu celkovej priemyselnej produkcie prispelo oživenie v stavebníctve (rast o 2 % oproti poklesu o -2,9 % v marci) a nárast výroby farmaceutických produktov (o 6,4 %) a spotrebného tovaru (o 1,5 %). To však čiastočne vykompenzoval pokles výroby motorových vozidiel a komponentov (-0,8 %), výroby v strojárstve (-0,5 %), investičných tovarov (-0,3 %), polotovarov (-0,2 %) a energií (-1,5 %). %).

Priemyselná produkcia bez energetiky a stavebníctva vzrástla v apríli o 0,1 %.

13.06.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...