1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ceny priemyselných výrobcov v júni medziročne vzrástli o 4 %

blue-growth-chartBratislava - Ceny priemyselných výrobcov v SR pre tuzemský trh v júni 2012 v porovnaní s júnom 2011 vzrástli o 4 %. Zvýšili sa ceny dodávky elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 7,6 %, ťažby a dobývania o 7,5 %, dodávky vody, čistenia, odvodu, odpadov a služieb o 6 % a priemyselnej výroby o 1,1 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

V priemyselnej výrobe vzrástli ceny ostatnej výroby, opravy a inštalácie strojov o 7,5 %, výroby koksu a rafinovaných ropných produktov o 7,4 %, chemikálií a chemických produktov o 3 %, strojov a zariadení inde nezaradených o 2,2 %, základných farmaceutických výrobkov a prípravkov o 2,1 %, výrobkov z gumy a plastu o 1 %, potravín, nápojov a tabaku, textilu, odevov, kože a kožených výrobkov zhodne o 0,8 %, elektrických zariadení o 0,2 %.

Klesli ceny výroby drevených a papierových výrobkov, tlače o 3,4 %, dopravných prostriedkov o 2,7 %, počítačových, elektronických a optických výrobkov o 1,9 %, kovov a kovových konštrukcií o 1,5 %.

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemsko v júni 2012 oproti máju tohto roka klesli o 0,2 %. Znížili sa ceny priemyselnej výroby o 0,4 %, dodávky elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 0,1 %. Vzrástli ceny ťažby a dobývania o 1,3 % a dodávky vody, čistenia, odvodu, odpadov a služieb o 0,1 %.

V priemyselnej výrobe klesli ceny výroby koksu a rafinovaných ropných produktov o 4,3 %, chemikálií a chemických produktov o 1,7 %, kovov a kovových konštrukcií o 0,5 %, počítačových, elektronických a optických výrobkov o 0,4 %, strojov a zariadení inde nezaradených o 0,1 %. Vzrástli ceny ostatnej výroby, opravy a inštalácie strojov o 2,1 %, výroby dopravných prostriedkov o 1,4 %, textilu, odevov, kože a kožených výrobkov o 0,6 %, elektrických zariadení o 0,3 %, drevených a papierových výrobkov, tlače o 0,1 %. Nezmenili sa ceny výroby potravín, nápojov a tabaku, základných farmaceutických výrobkov, výrobkov z gumy a plastov.

31.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...