1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americký výrobný sektor rastie najpomalšie od konca roku 2010

growth chart 1New York - Americký výrobný sektor tento mesiac rástol najpomalšie od konca roka 2010. Hlavnou príčinou je pokles dopytu v zahraničí po amerických tovaroch, aj keď nárast domáceho dopytu dokázal stlmiť tento negatívny vplyv.

Podľa prvého odhadu v júli klesol index nákupných manažérov (PMI) spoločnosti Markit vo výrobnom sektore na 51,8 bodu z 52,5 bodu v júni. Júl je už piatym mesiacom za sebou, čo sa spomalil rast výrobnej aktivity v USA, ktorá je aktuálne najslabšia od decembra 2010. Index sa už blíži k 50-bodovej hranici, ktorá oddeľuje pokles od rastu.

"Americký výrobný sektor zjavne zápasí s tlakom spôsobeným poklesom vývozu," uviedol hlavný ekonóm spoločnosti Markit Chris Williamson. "Našťastie sa zdá, že domáci dopyt naďalej vykazuje znaky odolnosti, ktoré stimulujú firmy, aby prijímali viac zamestnancov."

26.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...