1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

KUEHNE + NAGEL, s.r.o.

Kuehne NagelPriemyselný špecialista v oblasti poskytovania logistických riešení

Na Slovensku pôsobí mnoho logistických spoločností, no len máloktorá z nich sa môže oprávnene pýšiť poprednými pozíciami, ktoré jej patria v ich pomyselnom rebríčku.

Celosvetová sieť KUEHNE + NAGEL pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom jednej zo svojich dcérskych spoločností, a má tak blízko k svojim zákazníkom nielen v našej krajine, ale prakticky na celom svete. O jej stratégii, aktuálne ponúkaných službách a víziách do budúcnosti sme hovorili s jej obchodným a marketingovým riaditeľom Ing. Milanom Gjabelom.

Predstavte nám vašu spoločnosť a jej históriu. V ktorých krajinách má Kuehne + Nagel zastúpenie a ako dlho pôsobí na Slovensku?

Spoločnosť Kuehne + Nagel bola založená pred vyše 120 rokmi (r. 1890) v nemeckých Brémach dvomi podnikateľmi, Augustom Kuehne a Friedrichom Nagelom. Počas 50 rokov pôsobila výlučne ako lokálna špedičná spoločnosť prepravujúca tovar z/do nemeckých prístavov. Začiatkom 50. rokov sa spoločnosť začala internacionalizovať prostredníctvom založenia zahraničných pobočiek v Kanade, Beneluxe a v krajinách Stredného východu. Dnes je Kuehne + Nagel jednou z popredných svetových logistických spoločností s približne 63-tisíc zamestnancami, pôsobiaca v 1 000 pobočkách a vo viac ako 100 krajinách. Spoločnosť Kuehne + Nagel Slovensko bola v Bratislave založená v roku 1991. Dnes má na Slovensku zastúpenie v Bratislave a v Košiciach a prostredníctvom 125 zamestnancov poskytuje vysokokvalitné služby lokálnym aj medzinárodným zákazníkom. V hlavnom meste poskytuje okrem prepravných riešení aj služby kontraktnej logistiky. Pobočka v Košiciach zastrešuje prevažne riešenia pozemnej prepravy pre zákazníkov z tohto regiónu.

Objasnite nám štruktúru spoločnosti Kuehne + Nagel a miesto Kuehne + Nagel, s.r.o., Slovenská republika v rámci nej.

Na operatívnej úrovni je spoločnosť rozdelená na segmenty: námorná preprava, letecká preprava, cestná preprava a kontraktná logistika. Geograficky je Kuehne + Nagel skupina s centrálou vo Švajčiarsku riadená prostredníctvom regionálnej organizačnej štruktúry. Regióny majú vlastný manažment a zodpovedajú za kontrolu a riadenie činností vo svojej geografickej oblasti. Kuehne + Nagel Slovensko je súčasťou regiónu Kuehne + Nagel východná Európa, ktorý zastrešuje 21 krajín strednej a východnej Európy. Takto dokáže spoločnosť prostredníctvom regiónov využívať synergiu pre oblasť cestnej a leteckej prepravy, rovnako aj v oblasti kontraktnej logistiky.

Aké postavenie patrí vašej spoločnosti Kuehne + Nagel v tomto odvetví v SR a v celosvetovom meradle?

Kuehne + Nagel patrí tak vo svete, ako aj na Slovensku medzi popredných logistických providerov. Na základe výsledkov z roku 2013 ju môžeme na Slovensku zaradiť medzi lídrov v oblasti námornej prepravy a top 5 hráčov v oblasti leteckej a cestnej prepravy, ako aj kontraktnej logistiky. S približne 3,6 miliónmi kontajnerov prepravených celosvetovo v roku 2013 patrí Kuehne + Nagel prvá priečka v oblasti námornej prepravy. V oblasti leteckých prepráv je to druhá pozícia s 1,13 miliónmi ton prepraveného tovaru v roku 2013. V rámci európskeho trhu cestných prepráv patrí medzi top 3 spoločnosti s 21 miliónmi prepravených zásielok v tom istom roku. S 8,4 miliónmi m2 skladovacej plochy (celosvetovo) patrí Kuehne + Nagel druhá priečka v oblasti kontraktnej logistiky.

V čom je ponuka vašich produktov a služieb iná v porovnaní s ostatnými konkurenčnými spoločnosťami a čo považujete za vaše najväčšie prednosti?

Kuehne + Nagel poskytuje koncové logistické riešenia z jedného zdroja. Naše služby a ich rozsah prispôsobujeme individuálnym potrebám a požiadavkám, čím klient vždy získa na mieru šité služby. Okrem toho, s filozofiou orientovanou na poskytovanie logistických riešení pre priemyselné oblasti ako farmaceutický, strojársky, automobilový priemysel, high-tech, maloobchod a FMCG, poskytujeme kvalitu logistických služieb aj v čase sezónnych špičiek, kedy dopyt prevyšuje ponuku. Napriek faktu, že sme globálna spoločnosť, dodávame vysokokvalitné služby nielen medzinárodným zákazníkom po celom svete, ale našou výhodou je hlavne lokálna blízkosť ku klientom premietnutá do proaktívnej komunikácie v každej jednej krajine, kde firma pôsobí. Pridanou hodnotou k individuálnemu a profesionálnemu prístupu je samozrejme dlhoročné know-how a systémová podpora, ktorú zastrešujú najmodernejšie informačné technológie.

Koľko má vaša spoločnosť zamestnancov?

Po založení v roku 1991 sa po 23-ročnom pôsobení spoločnosť na Slovensku rozrástla na súčasných 125 zamestnancov.

Aké sú vaše plány a ciele do budúcnosti, prípadne akým smerom sa bude uberať ďalší rozvoj vašej spoločnosti?

Aj v budúcnosti bude našou prioritou bezprostredný a proaktívny kontakt s klientom. Za pomoci najmodernejších informačných technológií chceme poskytovať na mieru šité riešenia s cieľom optimalizácie a zefektívnenia logistických procesov prebiehajúcich v dodávateľsko-odberateľskom reťazci každého z našich zákazníkov. Takto sa bude môcť spoločnosť podieľať na podpore a podnikateľských úspechoch svojich zákazníkov bez ohľadu na priemyselné odvetvie, v ktorom pôsobia.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...