1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ESA LOGISTIKA, s.r.o.

Esa logistika 15Najväčším ponúkaným benefitom je komplexnosť služieb

Keď v roku 2002 vznikla ESA LOGISTIKA, s.r.o., ako dcérska spoločnosť ESA s.r.o., zrodil sa aj plán byť najlepším poskytovateľom logistických služieb na Slovensku. Už vtedy vedenie spoločnosti chápalo, že iba s kamiónmi to nepôjde a tak o tri roky neskôr otvorili nové logistické centrum s kapacitou cez 7000 paletových miest.

Rok 2006 priniesol možnosť skladovať klientom aj chladené výrobky. Kapacity skladov sa rozširovali a s nimi aj ponuka služieb. Dnes už nie je ESA LOGISTIKA len slovenskou spoločnosťou. Okrem toho, že je členom Hitachi Transport System (HTS), jej aktivity siahajú aj do susedných krajín, kde sa svojimi kvalitami a komplexnosťou stretáva s úspechom.

Život v znamení prelomových zmien

ESA Group momentálne aktívne funguje na českom, poľskom, slovenskom a maďarskom trhu. Vo všetkých krajinách ponúka dopravné a distribučné služby a všade okrem Maďarska aj služby skladu. „Maďarská pobočka je dnes v správe slovenského manažmentu a momentálne sa hľadajú obchodné príležitosti, ktoré nás posunutú k tomu, aby sme sa aj na tomto trhu stali plnohodnotným 3PL logistikom,  nielen prepravcom,“ hovorí Ing. Ingrid Domoráková, manažérka logistiky. Systém 3PL je totiž jedným zo základných pilierov, ktorý sa snaží do svojich služieb ESA LOGISTIKA implementovať na všetky trhy, kde pôsobí. Ide o komplexný balík služieb, predtým známy ako Komplexná logistika, dnes označovaný ako Third Party Logistics (3PL). Skupina ESA sa už niekoľko rokov zaraďuje k poskytovateľom služieb typu 3PL na Slovensku a v ČR. Okrem štandardu však ESA ide ešte ďalej a ponúka logistickú službu GREEN3PL, ktorá bola vyvinutá a je skupinou ESA poskytovaná od roku 2009. Oproti klasickej 3PL službe je rozšírená o stále dôležitejšie kritérium - optimálne ekologické riešenie pre všetky logistické procesy. Označenie GREEN zaručuje, že služby poskytované skupinou ESA sú šetrné k životnému prostrediu. V spolupráci so špecializovaným odborníkom na 3PL služby - spoločnosťou HTS, je možné poskytovať služby 3PL v celej Európe a vo vybraných častiach sveta. Hlavným produktom slovenskej firmy  je však stále riešenie komplexnej logistiky pre klienta v rámci SR „Benefit z HTS je predovšetkým japonský kapitál. Ako jedna z mála logistických spoločností fungujeme vo vlastnej budove, čiže sklad si neprenajímame. Veľkou pridanou hodnotou  HTS je určite naša stabilita,“ vysvetľuje Ingrid Domoráková.

Aj vďaka podpore sa spoločnosť neustále rozvíja. K prelomovým krokom možno zaradiť rozvoj produktu, rozširovanie služieb alebo rôzne personálne zmeny. „V minulom roku sme napríklad rozšírili naše služby o distribúciu po Maďarsku, rozbehli sme medzinárodnú kamiónovú prepravu a implementovali viaceré menšie projekty pre zákazníkov zo segmentu alkoholu, kde bolo procesne potrebné kopírovať legislatívne zmeny zákona. V neposlednom rade, od 1.4.2015 sa zmenilo vedenie spoločnosti a novým výkonným riaditeľom sa stal náš dlhoročný kolega Ing. Richard Novák,“ hovorí o situácii v ESA LOGISTIKA Ingrid Domoráková.

Predaj FMCG stále rastie

ESA LOGISTIKA sa ako jedna z mála poskytovateľov logistických služieb zameriava aj na predaj FMCG, teda predaj rýchloobrátkového sortimentu, ktorý je realizovaný prostredníctvom vlastného obchodného tímu cez nezávislý trh a lokálne obchodné reťazce. „Pravdou je, že naša spoločnosť sa skladá z 2 samostatných útvarov – z logistickej a obchodnej časti. Predaj FMCG prostredníctvom obchodného tímu v rámci SR je preto nutné vnímať ako samostatnú obchodnú činnosť, pre ktorú práve naša logistika interne zabezpečuje skladovací a následný distribučný servis,“ vysvetľuje Domoráková. Prepracovanosť, spoľahlivosť a kvalita majú za následok, že do systému predaja spoločnosti ESA LOGISTIKA sa postupne a s narastajúcou intenzitou začleňujú noví dodávatelia a to nielen z drogistického segmentu. Zväčšujúci sa rozsah predávaných výrobkov počtom aj rozsahom, robí celý predajný systém ešte viac efektívnejším. Spoločnosť ESA LOGISTIKA v tomto segmente už dnes disponuje veľmi dobrým, skúseným a profesionálnym obchodným tímom. Minimálna objednávka ktorú ponúkajú je  iba vo výške 50 Eur, čo umožňuje spolupracovať s veľkým množstvom odberateľov z nezávislého trhu.
Len pre maloobchodný servis je vyčlenených viac ako 30 obchodných zástupcov. Väčšina objednávok je dodávaná najneskôr do 48 hodín od objednania. Spoločnosť ESA LOGISTIKA je pripravená ako kapacitne, tak aj využitím svojho know-how, neustále navyšovať objem predávaného tovaru s využitím všetkých segmentov FMCG.  V súvislosti s rozširovaním ponuky v oblasti predaja v maloobchodných sieťach na Slovensku spoločnosť spustila aj samostatný web esa-distribucia.sk, kde prezentuje  komplexnú ponuku služieb, vrátane elektronického zadania objednávky.

Služby tvoria nezanedbateľný prínos logistiky

Skladové priestory ESA LOGISTIKA, ktoré ponúkajú klientom, sú vybavené najmodernejšou skladovacou technikou a spĺňajú prísne kritériá pre skladové hospodárstvo potravín. „Zameriavame sa predovšetkým na skladovanie suchého tovaru firiem z oblasti FMCG (potraviny, drogéria) avšak v portfóliu zákazníkov máme aj spoločnosti z oblasti elektrotechniky, hračiek či iného spotrebného tovaru,“ objasňuje skladbu klientov Ingrid Domoráková. Príjem, kontrola, skladovanie, evidencia, identifikácia, pohyb tovaru a ďalšie operácie sú riadené vyspelým WMS systémom, ktorý umožňuje pravidelné reporty, inventúry a on-line riadenie tokov tovaru zákazníkom. To klientom výrazne zjednodušuje život. Nie je to jediné vec, ktorou spoločnosť vychádza v ústrety náročným požiadavkám. V prípade potreby ponúka aj možnosť skladovať tovar v lokalite a za technologických podmienok určených zákazníkom. Skladovanie vie pritom zabezpečiť nielen na Slovensku, ale naprieč Európou aj vďaka nadnárodnej skupine. Skladovanie v Európe je zaisťované sieťou skladov v celkovej kapacite až 110 000 m². Európske sklady sú dislokované na Slovensku a v ČR a v kooperácii so spoločnosťou HTS v Holandsku, Veľkej Británii, Španielsku, Francúzku a Taliansku, vždy v blízkosti dôležitých dopravných uzlov. Vybavenie a poskytované skladové služby sú na špičkovej európskej úrovni. Na základe potrieb zákazníkov sú ESA a HTS schopní rýchleho nájdenia vhodnej lokality a zriadenia ďalších skladových priestorov. V súvislosti s medzinárodnými službami poskytuje ESA LOGISTIKA aj dispečing medzinárodnej kamiónovej dopravy, ktorý momentálne zabezpečuje špedičné služby v rámci EÚ nielen  pre všetkých existujúcich 3PL zákazníkov ESA LOGISTIKA. „Samozrejme, aktívne vyhľadávame nové obchodné príležitosti na rast – či už v spolupráci s našimi materskými spoločnosťami, alebo individuálne. Všetky uvedené činnosti zapadajú jedna do druhej a vzájomne dopĺňajú a vylepšujú komplexnú škálu služieb. Tie s prepravou tovarov už nie vždy súvisia priamo, ale pre zákazníkov sú nesmiernou pomocou a efektívnym riešením pri zabezpečovaní logistiky a predaja ich produktov.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...