1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Auguste Cryogenics Slovakia, s.r.o.

Auguste cryogenics 18 2Kryogenika a všetko, čo k tomu patrí

Výroba zásobníkov na uskladnenie skvapalnených plynov – to nie je len strojárstvo v tom pravom slova zmysle. Sú to tiež roky skúseností, znalostí, zladený tím, no hlavne vášeň, ktorá je spojená s tým okamihom, keď tvoríte, keď vytvárate niečo, čo bude slúžiť ľuďom veľmi dlho, a v mnohých prípadoch vás to aj prežije.

„My máme tú výsadu, že naše výrobky predstavujú jeden z tých odkazov pre budúce generácie, ktorý im povie, že sme tu boli a že sme vedeli vyrobiť svetovú kvalitu,“ vysvetlil Ing. Alexander Šoltis, generálny riaditeľ spoločnosti Auguste Cryogenic Slovakia, s.r.o., ktorá v Košiciach vyrába kryogénne zásobníky už viac ako 16 rokov. Jej korene však siahajú až do Spojených štátov amerických, do roku 1742, kedy bola vo Philadelphii založená spoločnosť Iron Works. „Do historického portfólia výrobkov našich predchodcov patrila napríklad aj výroba koľajníc, spracovanie železa, ale tiež zlievarenstvo,“ doplnil riaditeľ.

Na európsky kontinent vstúpila spoločnosť pod menom Taylor-Wharton Harsco. V roku 1985 kúpila výrobný závod spoločnosti Union Carbide v nemeckom meste Husume, kde mala v tom čase výroba kryogénnych zásobníkov už viac ako 30-ročnú históriu. História aktivít spoločnosti na Slovensku sa datuje od mája 2001, kedy bol otvorený závod v Košiciach, v priestore ktorého sídli spoločnosť do dnešných dní. Zásadná zmena v živote spoločnosti sa udiala v lete 2018. V tom čase spoločnosť zmenila svoje meno a logo z pôvodného názvu Taylor-Wharton Slovakia, s.r.o., na nový názov Auguste Cryogenics Slovakia, s.r.o. Nebola to však jediná výrazná zmena. Došlo tiež k zásadnej zmene vlastníckej štruktúry z verejne obchodovateľnej spoločnosti na súkromnú spoločnosť.

Od Atlantiku až po Ural

Portfólio výrobkov spoločnosti predstavujú kryogénne zásobníky v objeme od 500 do 350-tisíc litrov rôzneho prevedenia – vertikálne alebo horizontálne, transportné alebo stacionárne. Slúžia na uskladnenie skvapalnených technických plynov alebo skvapalneného zemného plynu pri veľmi nízkych teplotách, až do -196°C. Viac ako 95 % výroby spoločnosti smeruje na export – primárnymi trhmi sú krajiny Európskej únie, bývalého Sovietskeho zväzu, Afrika a Stredný východ. Avšak, ako hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Auguste Cryogenic Slovakia, s.r.o., Alexander Šoltis: „Naše zásobníky stoja na Taiwane, aj v Južnej Amerike, plavia sa na lodi v Stredozemnom mori, aj okolo Škandinávie – sme všade tam, kde požadujú kvalitu a profesionalitu.“

Okrem priemyslu sa spoločnosť orientuje aj na oblasť medicíny, výskumu a školstva so svojím produktovým radom Dewarove nádoby a XL cylindre. Nemenej dôležitou oblasťou je aj sektor energetiky, hlavne oblasť skvapalneného zemného plynu (LNG), ale tiež rozvíjajúci sa segment čerpacích staníc LNG, ktorý v posledných rokoch naberá na sile. „Keďže pracujeme v úzko špecializovanom priemysle, okrem pozície výrobcov sme často aj v pozíciách konzultantov či odborných špecialistov a poradcov pri testovaní, opravách, poradenstve, ale aj pri výskumných úlohách a experimentálnych vývojových projektoch,“ doplnil Alexander Šoltis.

Každý segment trhu, na ktorom spoločnosť pôsobí, si vyžaduje individuálny prístup. Niečo však majú všetci zákazníci spoločné: všetci chcú byť vždy na prvom mieste a požadujú tú najvyššiu kvalitu, bez ohľadu na to, či sa jedná o malý alebo veľký projekt. Aj preto je v novom názve podniku kúsok symboliky s tým, že poskytuje tú najvyššiu možnú „zlatú“ kvalitu výrobkov a služieb a zaväzuje sa pokračovať v tejto tradícii (zlato: latinsky aurum – Au). „Zároveň sme chceli podčiarknuť dôležitosť tohto prísľubu tým, že sme túto myšlienku zakomponovali aj do našej firemnej vízie: „Kontinuita. Spoľahlivosť. Kvalita. My sme Auguste Cryogenics,“ vysvetlil generálny riaditeľ.

Kvalita – viac ako priorita

Firmu tvoria ľudia a nie je tomu inak ani v spoločnosti Auguste Cryogenics Slovakia. Stabilný tím a investície do jeho rozvoja sú základné stavebné časti a predpoklady na dosahovanie najvyššej kvality. Neformálne pracovné prostredie na jednej strane a zároveň podpora pre tvorivé nápady a sebarealizáciu na strane druhej zabezpečujú kreativitu a osobnú realizáciu zamestnancov na všetkých úrovniach.

Fakt, že to s kvalitou svojich výrobkov myslia naozaj vážne, sa odzrkadľuje aj na ich metódach práce a technológiách, ktoré aplikujú v celom svojom výrobnom procese. Počnúc prísnymi internými smernicami a dodávateľskými auditmi až po neohraničenú právomoc každého jedného zamestnanca zastaviť výrobný proces v prípade, že zistí nesúlad alebo chybu vo výrobe. „Pokiaľ ide o nové technológie vo výrobných procesoch, je pre nás samozrejmosťou high-tech zváranie, ako aj najvyššia úroveň kontroly kvality, laboratórne skúšky a nedeštruktívne testovania materiálov (ultrazvukové, röntgenové a héliové testovanie). Samotná povaha našich výrobkov a ich charakter (zaradenie do triedy Kategória nebezpečnosti IV) si žiadajú vysokú pozornosť pri výrobe, ako aj formálnu certifikáciu spoločnosti, postupov a procesov,“ dodal Alexander Šoltis.

Doplňme, že spoločnosť Auguste Cryogenics Slovakia, s.r.o., je vlastníkom mnohých certifikátov systému kvality ISO 9001:2015, certifikátu kvality vo zváraní ISO 3834-2, certifikátu na vývoj, výrobu a opravu tlakových nádob vyrábaných v súlade so smernicou PED 2014/68/EU, AD 2000 HP0, EN 13445-4, EN 13458-2, certifikátu EAC podľa TR CU 032/2013, certifikátu na inšpekčnú činnosť podľa Modulu D - PED 2014/68/EU, certifikátu Modulu H pre dodávanie tlakových nádob na Ukrajinu a certifikátu pre výrobu tlakových nádob podľa požiadaviek BV Marine.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...