1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výstavba druhej línie plynovodu Severný prúd rýchlo napreduje

gas_pipelineZug/Lubmin - Práce na druhej línii plynovodu Severný prúd (Nord Stream) rýchlo pokračujú. Pracovníci spoločnosti Solitaire, najväčšej firmy na budovanie produktovodov na svete, dokončili svoje úlohy v zátokách Fínskeho zálivu o niekoľko týždňov skôr, než im určoval harmonogram. Vo švajčiarskom Zugu o tom dnes informovalo vedenie konzorcia Nord Stream.

Špeciálna loď už uložila 27.000 24-tonových rúr a z 1200 kilometrov dlhej línie je hotových už viac ako 240 km. Na lodi pracuje viac ako 400 ľudí.
Prvú líniu dokončilo osadenstvo plavidla v júni. V nasledujúcich dňoch sa uskutočnia jej tlakové skúšky. Najneskoršie v decembri majú pritiecť potrubím prvé kubické metre zemného plynu z Ruska do Nemecka.

Prepravná kapacita oboch línií plynovodu Nord Stream dosiahne 55 miliárd kubických metrov paliva ročne. Bude stačiť na ročnú spotrebu 26 miliónov domácností.
Gazprom už dosiahol dohodu o dodávke zemného plynu dopravovaného Severným prúdom nielen do Nemecka, ale aj Dánska, Francúzska a Veľkej Británie.

13.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...