1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

R. Fico chce zaviesť stabilitu do cien plynu na Slovensku

Robert FicoBratislava - O cenách plynu na slovenskom trhu by malo rozhodovať valné zhromaždenie Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a nie predstavenstvo, ako je tomu v súčasnosti. V predstavenstve má totiž Slovensko menšinu, kým vo valnom zhromaždení väčšinový hlas.

Zmenu by rád presadil staronový premiér Robert Fico (Smer-SD) s odôvodnením dôležitosti nastavenie cien plynu pre obyvateľov a podnikateľov. "Myslím si, že ak je štát väčšinový akcionár, tak má čo do toho hovoriť. Prečo by mali Nemci a Francúzi rozhodovať o tom, že či nejaká cena plynu na Slovensku by sa mala zvyšovať," vysvetlil.

Z tohto dôvodu chce "tvrdo" presadzovať prijatie zákona na zmenu kompetencií pri tvorbe cien z predstavenstva na valné zhromaždenie. "Vtedy vieme zabezpečiť aj stabilitu cien plynu na Slovensku," dodal s tým, že dnešné nastavenie zaťažuje aj samotný Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), ktorý v dvojmesačných intervaloch dostáva od SPP nové návrhy na ceny.

13.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Ak by bolo dosť peňazí, SPP by bolo treba kúpiť späť do vlastníctva SR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...