1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Prostriedky na dotácie na slnečné kolektory a kotly na biomasu sa vyčerpali

biomassBratislava - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR na základe registrovaných žiadostí k 27. októbru 2011 oznámilo, že žiadateľmi požadovaná suma na dotáciu na slnečné kolektory a kotly na biomasu pre domácnosti presahuje disponibilné zdroje na tento účel.

"Z registrovaných žiadostí vyplýva, že požiadavky už prekračujú objem finančných prostriedkov vyčlenených na tento účel v štátnom rozpočte. Z uvedeného dôvodu registrované žiadosti bude komisia schvaľovať v poradí ako boli zaregistrované iba do sumy 2,675 milióna eur," informovalo komunikačné oddelenie rezortu hospodárstva.

MH SR pripomenulo, že na predmetnú výzvu sa vyčlenili finančné prostriedky v celkovej vo výške 2,675 milióna eur. "V rámci tejto výzvy komisia doteraz schválila 2152 žiadostí v celkovej hodnote dotácií 2,084 milióna eur," spresnil rezort hospodárstva.

Registrované žiadosti sa podľa MH SR posudzujú na základe výzvy na predkladanie žiadostí o poskytovanie dotácií na podporu využívania biomasy a slnečnej energie. Výzva bola vyhlásená 1. augusta 2011 v súlade so zákonom o poskytovaní dotácií v pôsobnosti MH SR, ktorý nadobudol účinnosť 1. júla 2011.

31.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...