1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Peabody Energy a vláda oblasti Xinjiang spoločne vybudujú v Xinjiang povrchovú baňu na ťažbu 50 miliónov ton ročne

mine vagonXINJIANG, Čína – Spoločnosť Peabody Energy a vláda autonómnej ujgurskej oblasti Xinjiang dnes uzavreli rámcovú zmluvu, zameranú na základe ktorej zrealizujú výstavbu najmodernejšej povrchovej bane na ťažbu 50 miliónov ton ročne, ktorá by mala zostať v prevádzke niekoľko desaťročí.

Dohodu podpísali dnes na slávnosti v Urumqi, hlavnom meste oblasti Xinjiang, predseda a výkonný riaditeľ spoločnosti Peabody Gregory H. Boyce, prvý viceprezident spoločnosti Peabody Fredrick D. Palmer, prezident spoločnosti Peabody pre Áziu Zhenchun Shi a najvyšší predstavitelia oblasti Xinjiang. Medzi členmi strany, ktorí sa podieľali na vypracovaní dohody, sú tajomník strany Zhang Chunxian, guvernér Nuer Baikeli a viceguvernér Kurexi Maihasuti.

"Pre spoločnosť Peabody je cťou spolupracovať s vládou oblasti Xinjiang pri budovaní veľkej povrchovej bane svetovej úrovne na najväčšom a najrýchlejšie sa rozvíjajúcom trhu s uhlím na svete," povedal Boyce. "Spolu môžeme odkryť obrovské energetické zdroje, aby sme mohli dodávať základnú energiu a zabezpečiť prínosy pre tento región prostredníctvom vytvárania pracovných miest, hospodárskeho rozvoja a sociálnej zodpovednosti."

"Úprimne veríme, že spoločnosť Peabody zásluhou využitia najpokročilejšej ťažobnej technológie na svete, systémov riadenia a ochrany životného prostredia a bezpečnostných noriem zrealizujú tento program spolupráce tak, že vybudujú najmodernejšiu uhoľnú baňu v Číne a dokonca na svete," povedal guvernér Baikeli. "Oblastný výbor Komunistickej strany Číny v Xinjiang a ľudová vláda oblasti Xinjiang budú plne podporovať výstavbu realizovanú spoločnosťou Peabody v oblasti Xinjiang tak, aby sa čo najskôr začal program spolupráce, o ktorom sme presvedčení, že vytvorí najlepšie možné výnosy pre obidve strany."

Oblasť Xinjiang je najväčšou administratívnou oblasťou v Číne, s obrovskými zásobami uhlia, ktorých objem sa odhaduje na približne 40 percent všetkých zásob uhlia v Číne. Vláda očakáva, že ťažba uhlia v Xinjiang sa zvýši z približne 100 miliónov ton v roku 2010 na viac ako 1 miliardu ton.

Očakáva sa, že nové železničné spojenie, ktoré je vo výstavbe, bude uvedené do prevádzky v roku 2013 a bude ďalej otvárať región rýchle rastúcemu čínskemu energetickému trhu.
V nadchádzajúcich mesiacoch Peabody, v spolupráci s vládou oblasti Xinjiang, vykoná geologické, inžinierske a environmentálne posúdenia, aby vybrali pre zariadenie definitívnu lokalitu. Vláda oblasti Xinjiang prisľúbila, že urýchli pridelenie špičkových zdrojov uhlia per tento projekt.

Čína je najrýchlejšie rastúce ekonomika na svete a najväčší spotrebiteľ energie na svete. Podľa Medzinárodnej energetickej agentúry sa očakáva, že Čína v roku 2035 dodá do siete 600 GW elektrickej energie vyrobenej z uhlia, čo si bude vyžadovať viac ako 2 miliardy ton uhlia ročne. Len tento rok sa očakáva, že Čína zvýši objem elektrickej energie vyrobenej z uhlia o 50 GW, čo predstavuje niekoľko sto miliónov ton ďalšieho uhlia ročne.

Spoločnosť Peabody Energy je najväčšia súkromná spoločnosť v odvetví uhoľného priemyslu na svete a globálny líder v segmente praného uhlia. V roku 2010 jej predaj dosiahol 246 miliónov ton a celkové príjmy dosiahli takmer 7 miliárd USD. Peabody sa tak podieľa 10 percentami na výrobe energie v USA a 2 percentami na výrobe elektrickej energie v rámci celého sveta.

15.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...