1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kapacita plynových zásobníkov v SR dosiahla vlani 2,86 miliardy m3

gas_fire_bigBratislava - Celková kapacita plynových zásobníkov na území SR dosiahla v minulom roku 2,86 miliardy kubických metrov (m3), pričom maximálny denný ťažobný výkon bol približne 35 miliónov m3 a maximálny denný vtlačný výkon 29 miliónov m3.

"Pre potreby SR bola využívaná kapacita približne 1,5 miliardy m3," vyplýva zo správy Ministerstva hospodárstva (MH) SR o výsledku monitorovania bezpečnosti dodávok plynu za rok 2010.

"Plánované rozšírenie kapacity zásobníkov na území SR na obdobie najbližších troch rokov je približne 0,25 miliardy m3," avizoval rezort hospodárstva v správe.

Prevádzkovateľmi zásobníkov na Slovensku sú spoločnosti Nafta, a. s., Bratislava, a POZAGAS, a. s., Malacky.

Pre potreby SR sa využíva aj podzemný zásobník situovaný na území ČR v Dolných Bojanoviciach s kapacitou 0,57 miliardy m3, ktorý prevádzkuje spoločnosť SPP Bohemia, a. s., Praha. Tento zásobník je napojený na slovenskú plynárenskú sieť a je nezávislý od spojovacích technológií využívaných spoločnosťami POZAGAS a Nafta.

22.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...