1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Gazprom začína presmerovávať tranzit plynu, cez Ukrajinu ho znížil o 50 %

gas pipelineMoskva - Tranzit ruského plynu cez ukrajinské siete do Európy klesol v ostatných dvoch dňoch na polovicu. Uviedol to zástupca ukrajinskej plynárenskej spoločnosti Naftogaz Vadim Čuprun, podľa ktorého dôvodom je pravdepodobne nižší dopyt v Európe.

Podľa ruského Gazpromu však dodávky, ktoré boli cez ukrajinské siete znížené, presmerovala firma na iné exportné trasy, pričom objem dodávok do Európy zasiahnutý nebol. "Sme na začiatku dlhej cesty presmerovávania tranzitu plynu z ukrajinského územia na našu dcérsku spoločnosť Beltransgaz a naše nové podmorské exportné trasy," povedal hovorca Gazpromu Sergej Kuprijanov.

Rusko momentálne vyváža do Európy cez ukrajinské siete takmer 80 % z celkových dodávok plynu určených pre európsky trh. Gazprom však v poslednom období niekoľkokrát uviedol, že význam Ukrajiny ako transportnej krajiny ruského plynu sa zníži prakticky na nulu potom, ako dokončí podmorské projekty Severný prúd a Južný prúd.

02.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Gazprom dokončuje prípravy na výstavbu Južného prúdu

Ukrajina si poradí, ak by Gazprom zastavil tranzit plynu cez jej územie

Nové plynovody znížia význam Ukrajiny v preprave ruského plynu na nulu

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...