1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Francúzi a Slováci sa podelia o poznatky o jadrovej energii

nuclear_power_1 Kočovce – Prispieť k formovaniu a výmene poznatkov v doméne civilnej jadrovej energie medzi Slovenskom a Francúzskom je hlavným cieľom päťdňovej (12. – 16. 9.) francúzsko-slovenskej univerzity nukleárnej energie. V kaštieli v Kočovciach v okrese Nové Mesto nad Váhom ju pripravilo francúzske veľvyslanectvo na Slovensku v spolupráci s Technickou univerzitou v Bratislave (STU), VUE, AREVA a Komisariátom pre atómovú energiu (CEA).

Ako TASR informoval tlačový atašé francúzskeho veľvyslanectva na Slovensku Didier Rogasik, Letná univerzita bude sa týkať dvoch hlavných tém - nukleárna fúzia a materiály pre nukleárnu budúcnosť.

"Tridsiatka mladých inžinierov, ako aj budúcich inžinierov sa zúčastní viac ako 20 konferencií, na ktorých bude prednášať desiatka expertov z Francúzska aj Slovenska," ozrejmil Rogasik s tým, že podujatia sa zúčastnia predstavitelia ministerstva školstva, STU a francúzsky veľvyslanec na Slovensku Jean Marie Bruno.

09.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...