1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Dzurinda dostal ubezpečenie, že sa plynová kríza nebude opakovať

gas_pipelineKyjev - Ukrajinský premiér Mykola Azarov ubezpečil dnes ministra zahraničných vecí SR Mikuláša Dzurindu, že počas tohtoročnej zimy sa nebudú opakovať problémy s dodávkami plynu na Slovensko.
Šéf slovenskej diplomacie sa na rokovaniach v Kyjeve ukrajinského premiéra priamo opýtal, či budeme mať v zime čím kúriť, alebo či môžeme v tomto smere očakávať nepríjemnosti.

"Dostal som jednoznačnú odpoveď, že Ukrajina zmluvne ustanovený objem plynu dodá. Dostal som jednoznačné ubezpečenie, že nebude problém tranzitovať plyn z Ukrajiny na západ, a teda aj na Slovensko," uviedol pre TASR Dzurinda.

Obaja predstavitelia počas stretnutia potvrdili záujem na posilnení obchodnej a investičnej spolupráce oboch krajín, ktorá má podľa Dzurindu obrovský potenciál.

Na rokovaní s predsedom ukrajinského parlamentu Volodymyrom Lytvynom dominovali otázky politického charakteru, vrátane snáh Ukrajiny o integráciu do EÚ. Slovenský minister neobišiel ani súdny proces ukrajinskej expremiérky a opozičnej líderky Julie Tymošenkovej, ktorý podľa jeho slov výrazne znepokojuje EÚ aj širšie demokratické spoločenstvo.  

Dzurinda tiež vystúpil s prejavom v ukrajinskej obchodnej a priemyselnej komore, v ktorom hovoril o európskej budúcnosti Ukrajiny a o podpore zo strany Slovenska na tejto ceste. 

08.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...