1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk IBM v 1. štvrťroku vzrástol viac, ako sa čakalo

ibm logoNew York - Americký technologický gigant International Business Machines (IBM) vykázal za 1. štvrťroku vyšší zisk, ako mu predpovedali analytici z Wall Street. A vo svojej prognóze ročných príjmov poskytol opatrne optimistický signál o výdavkoch na technológie pri neistej situácii v ekonomike.

TASR o tom informuje na základe správ Bloomberg a RTTNews.

Zisk spoločnosti sa za tri mesiace do konca marca 2023 zvýšil na 927 miliónov USD (847,89 milióna eur) alebo 1,01 USD na akciu zo 733 miliónov USD alebo 0,81 USD/akcia v 1. štvrťroku minulého roka.

Bez jednorazových položiek vykázal IBM v sledovanom období upravený zisk 1,25 miliardy USD alebo 1,36 USD na akciu. Analytici v priemere očakávali, že spoločnosť zarobí 1,26 USD na akciu.

Tržby IBM za 1. štvrťrok vzrástli o 0,4 % na 14,25 miliardy USD zo 14,20 miliardy USD v minulom roku.

Generálny riaditeľ Arvind Krishna predpovedá mierne zlepšenie rastu príjmov do konca prvého polroka a ešte o niečo lepšie výsledky koncom roka.

Výsledky IBM naznačujú, že veľké portfólio softvérových produktov a služieb pomáha spoločnosti kompenzovať určité spomalenie širšej ekonomiky, napísal analytik Bloomberg Intelligence Anurag Rana.

28.04.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...