1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Whirlpool zaznamenal v poslednom kvartáli 2011 pokles tržieb

whirlpoolWashington - Americký výrobca bielej techniky, firma Whirlpool zaznamenala v poslednom kvartáli 2011 pokles tržieb.

Dôvodom bolo posilnenie dolára a slabý globálny dopyt po jej produktoch. Aj zdraženie vstupných surovín, ktoré koncern premietol do cien výrobkov, malo negatívny vplyv na jeho odbyt.

Tržby najväčšieho svetového producenta bielej techniky za tri mesiace do konca decembra klesli na 4,9 miliardy USD (3,72 miliardy eur) z 5 miliárd USD v 4. kvartáli predchádzajúceho roka 2010.

Americká spoločnosť vykázala slabšie výsledky nielen v Európe, ale aj v Ázii, kde, ako sa zdá, stráca svoj podiel na trhu s umývačkami riadu. Whirlpool z Ázie vytláčajú kórejskí výrobcovia nižšími cenami.

Čistý zisk spoločnosti v období október-december ale vzrástol na 205 miliónov USD, čo predstavuje 2,62 USD na akciu z 171 miliónov USD alebo 2,19 USD na akciu v posledných troch mesiacoch 2010.

Whirlpool sa snaží znížiť náklady a výrobné kapacity a premietnuť vyššie ceny surovín do cien výrobkov, aby eliminoval negatívny vplyv klesajúceho dopytu na svoj zisk. Stavil tiež na technicky vyspelé a úsporné spotrebiče.

04.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...