1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Klauke plánuje v Gelnici zvýšiť počet zamestnancov

klauke buildingGelnica - Spoločnosť Klauke Slovakia so sídlom v Dolnom Kubíne, plánuje vo svojom závode na výrobu káblových zväzkov v Gelnici zamestnať v tomto roku ďalších 50 ľudí.

Povedal to počas pondelkovej návštevy prezidenta SR Andreja Kisku v Gelnickej prevádzke jej vedúci Vladimír Černický. Ide o spoločnosť, ktorá sa zaoberá výrobou káblových zväzkov.

"Momentálne tu máme zamestnaných 110 zamestnancov. V tomto roku plánujeme zamestnať ďalších 50 a v ďalšom roku, ďalších 50. Do budúcna ešte okolo 150 zamestnancov, čiže dokopy 250-300 zamestnancov. Máme tu navýšenú výrobu. V Dolnom Kubíne ani nestíhame vyrábať a potrebujeme sa niekde rozšíriť, tak vybrali si túto lokalitu Gelnicu," uviedol Černický.

Problém so získavaním vhodných zamestnancov podľa jeho slov nemajú. "Trochu sa však objavuje problém s kvalifikáciou. Niektorých si však vychovávame," doplnil Černický.

"Bol som veľmi rád, že aj tu v spoločnosti Klauke, ktorá pôsobí celosvetovo, sa potvrdil jeden fenomén, na ktorý som ako prezident nesmierne pyšný, že výrobky zo Slovenska dosahujú absolútne najvyššiu kvalitu. Husqvarna vyhodnotila práve tento podnik z pohľadu kvality, ako podnik s absolútne najvyššou kvalitou, čo je pre nás nesmiernym úspechom," povedal prezident Kiska.

S vedením mesta i zástupcom spoločnosti sa, ako povedal, zaoberali i fungovaním akčného plánu ("rozvoja okresu," pozn. TASR).

"Potrebujeme, aby sa akčný program stal skutočne akčným programom. Preto vítam, že vláda sa chce tomu opätovne venovať, aby akčný program priniesol reálne výsledky, pretože žiaľ, zatiaľ ich necítime, necítime ich v praxi. Držím prsty a určite ako prezident rád pomôžem, aby sa aj zo zaostalých regiónov stali regióny, kde investori prídu radi," skonštatoval Kiska.

Gelnicu prezident navštívil v rámci svojho pracovného výjazdu. Okrem vedenia mesta, návštevy spoločnosti Klauke Slovakia diskutoval i so študentmi gelnického gymnázia a popoludní sa v Prakovciach stretol s predstaviteľmi regiónu.

Klauke Slovakia, člen americkej korporácie Textron, je výrobcom spojovacích prvkov dodávajúci ukončovacie prvky, konektory, izolačné návleky, káblové zväzky, zostavy káblových zväzkov a aplikačné náradie zákazníkom po celom svete.

02.02.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...