1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Samsung zaznamenal v 2. kvartáli pokles zisku

Samsung Logo 1Soul - Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics zaznamenala v 2. štvrťroku 2011 pokles zisku, a to aj napriek rýchlo rastúcemu dopytu po inteligentných telefónoch, tzv. smartfónoch.

Zisky z tejto divízie však nedokázali nahradiť slabé výsledky divízie plochých obrazoviek.

Podľa predbežného odhadu sa prevádzkový zisk Samsungu za tri mesiace do konca júna znížil na 3,7 bilióna kórejských wonov (2,43 miliardy eur) z 5,01 bilióna KRW v rovnakom období predchádzajúceho roka. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, odhadovali, že dosiahne 3,9 bilióna KRW. Tržby koncernu vzrástli o 2,9 % na 39 biliónov KRW.

Akcie Samsungu po zverejnení tohto odhadu klesli o 1,2 % na 887.000 KRW za akciu. Presné výsledky predstaví spoločnosť 29. júla.

Podľa analytikov juhokórejský koncern opäť doplatil na slabý výkon divízie LCD obrazoviek, ktorá vykázala v 2. kvartáli čistú stratu, rovnako ako v 1. štvrťroku 2011.

A naopak, mimoriadny dobre idú na odbyt smartfóny. V období apríl-jún koncern predal 19 miliónov týchto telefónov. Na porovnanie, v 2. kvartáli 2010 to bolo len 3,2 milióna telefónov.

07.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...