1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Samsung vykúpi podiel Sony v spoločnom podniku S-LCD

Samsung Logo 1Soul - Japonský výrobca elektroniky Sony vystupuje zo spoločného podniku so Samsungom na výrobu LCD obrazoviek.

Hlavnou príčinou sú roky ťahajúce sa straty vízie televízorov.

Podľa dohody podiel Sony vykúpi Samsung za 1,08 bilióna KRW (okolo 719 miliónov eur) v hotovosti. Samsung Electronics, ktorý je najväčším výrobcom televízorov na svete, kúpi celý takmer 50-% podiel Sony v spoločnom podniku S-LCD, ktorý vznikol v roku 2004 na výrobu televíznych panelov, a stane sa jeho 100-% vlastníkom.

Obe strany sa dohodli, že Samsung bude dodávať Sony LCD panely. Spoločnosti tiež budú naďalej spolupracovať pri vývoji technológií. Transakcia by mala byť dokončená do konca januára.
Zmena obchodných vzťahov by mala obom koncernom pomôcť reagovať na komplikovanú situáciu na trhu. Sony si chcelo "zaistiť od Samsungu flexibilné a neustále zásobovanie LCD panelmi vychádzajúce z trhových cien". Transakcia zároveň zbaví japonský koncern zodpovednosti a nákladov za prevádzku produkčného závodu. Samsung zasa očakáva zvýšenie efektívnosti pri výrobe LCD panelov.

27.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...