1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Samsung Electronics zaznamenal v 1. štvrťroku prudký pokles zisku

Samsung Logo 1Soul - Juhokórejský elektronický koncern Samsung Electronics očakáva za 1. štvrťrok 2011 prudký pokles zisku.

Konkurencia na trhu s tabletmi a slabé výsledky divízie plochých obrazoviek prevážili aj zisky z produkcie polovodičov.

Samsung Electronics odhaduje, že jeho prevádzkový zisk za tri mesiace do konca marca 2011 klesol na 2,7 až 3,1 bilióna kórejských wonov (1,74 až 2 miliardy eur) zo 4,41 bilióna KRW v rovnakom období predchádzajúceho roka.
Konsolidované tržby za 1. kvartál 2011 by sa mali pohybovať v rozmedzí 36 až 38 biliónov KRW.
Jedným z dôvodu zníženia zisku je aj fakt, že koncern mal vlani doslova hviezdny rok a lámal rekordy ako pri tržbách, tak pri prevádzkovom aj čistom zisku. Juhokórejský gigant už v januári upozornil, že jeho vyhliadky na tento rok sú neisté.
Firma ale podrobnejšie nerozobrala príčiny, pre ktoré očakáva v 1. štvrťroku slabšie výsledky, a plánuje zverejniť presné čísla až koncom tohto mesiaca.
Samsung je najväčším svetovým výrobcom počítačových pamäťových čipov, najväčším výrobcom televízorov s plochou obrazovkou a dvojkou v oblasti produkcie mobilných telefónov za fínskou Nokiou.
 

08.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...