1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Samsung Electronics očakáva v 1. kvartáli nárast prevádzkového zisku

samsung mobilSoul - Juhokórejský koncern Samsung Electronics očakáva v 1. kvartáli nárast prevádzkového zisku. To vyvoláva nádej, že jedného z

najväčších výrobcov elektroniky na svete možno zasiahlo spomalenie globálnej aktivity pre pandémiu nového koronavírusu len mierne.

Juhokórejský gigant predpokladá nárast prevádzkového zisku v 1. štvrťroku o 2,7 %. To je jeden z prvých ukazovateľov vplyvu koronavírusu na globálny technologický trh a na širšiu ekonomiku.

Analytici sa domnievajú, že globálny presun k práci z domu zvýšil dopyt po pamäťových čipoch od spoločnosti Samsung, ktoré využívajú ako dátové centrá, tak firmy poskytujúce služby cloud computingu.

Samsung je najväčším svetovým výrobcom týchto čipov, a tiež smartfónov. Je lídrom v tomto odvetví a je zložito poprepájaný a začlenený do svetového trhu ako výrobca aj dodávateľ. Spoločnosť oznámi úplné výsledky koncom tohto mesiaca.

V utorok Samsung zverejnil odhad prevádzkového zisku za prvé tri mesiace 2020 vo výške 6,4 bilióna kórejských wonov (4,83 miliardy eur) po vlaňajšom zisku 6,23 bilióna KRW. Očakáva tiež nárast tržieb na 55 biliónov KRW z minuloročných 52,39 bilióna KRW.

14.04.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...