1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Objednávky v nemeckom digitálnom a elektronickom priemysle klesli o desatinu

german flag1Frankfurt nad Mohanom - Objednávky v nemeckom elektronickom a digitálnom priemysle klesli vo februári druhý mesiac po sebe, pričom tak ako v januári, aj vo februári pokles dosiahol dvojcifernú hodnotu.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA, ktorá zverejnila údaje Združenia nemeckého elektronického a elektrotechnického priemyslu ZVEI.

Objednávky v digitálnom a elektronickom priemysle klesli vo februári oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 10 %. "Znamená to, že objem objednávok zaznamenal taký istý rozsiahly pokles ako v prvom mesiaci roka," povedal hlavný ekonóm ZVEI Andreas Gontermann.

Výrazne sa znížili najmä objednávky zo zahraničia. V ich prípade pokles dosiahol 11,9 %. Pokles objednávok na domácom trhu bol miernejší, dosiahol 7,6 %.

Aj obrat a produkcia v sektore, ktorý zamestnáva približne 900.000 ľudí, vo februári v medziročnom porovnaní klesli. Produkcia zaznamenala pokles o 5,5 % a obrat klesol v nominálnom vyjadrení (vrátane zvýšenia cien) o 3,9 % na 18,4 miliardy eur.

Za celý minulý rok zaznamenali objednávky v digitálnom a elektronickom priemysle pokles o 1,9 %. Obrat sa v nominálnom vyjadrení zvýšil o 6,6 % na rekordných 239,4 miliardy eur.

17.04.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...