1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk United Continental v 3. štvrťroku klesol


planeNew York - Americká letecká spoločnosť United Continental dosiahla v 3. štvrťroku 2012 slabšie výsledky, ako jej predpovedali analytici. Na príčine je pokles tržieb a rast nákladov.

Najväčšie svetové aerolínie, ktoré vznikli spojením United Airlines a Continental Airlines, oznámili, že za 3. kvartál tohto roka dosiahli čistý zisk 6 miliónov USD (4,62 milióna eur), čo predstavuje 2 centy na jednu akciu. To je prudký pokles v porovnaní so ziskom 653 miliónov USD alebo 1,69 USD na akciu v rovnakom období minulého roka.
Zisk United Continental v uplynulom kvartáli však skresali jednorazové výdavky vo výške 454 miliónov USD v rámci dohody s odborovým zväzom pilotov o nových pracovných zmluvách a náklady na integráciu oboch firiem v hodnote 60 miliónov USD.

Po vylúčení týchto a ďalších jednorazových položiek mala letecká spoločnosť za tri mesiace do konca septembra zisk 1,35 USD na akciu. Aj ten je však nižší ako 1,47 USD/akcia, ktoré jej predpovedali analytici.
Tržby United Continental sa v sledovanom období znížili medziročne o 2,6 % na 9,91 miliardy USD. To sa takmer zhoduje s 9,97 miliardy USD, ktoré očakávali analytici.

31.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...