1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vysoké palivové náklady znížili prevádzkový zisk Lufthansy o 36 %

lufthansa planeBerlín - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa verí, že jej úsporný program pomôže v najbližších dvoch rokoch zvýšiť prevádzkový zisk potom, ako oznámila za minulý rok jeho prudký pokles. Informovala o tom agentúra DPA.

Spoločnosť uviedla, že jej prevádzkový zisk za rok 2012 klesol o 36,1 % na 524 miliónov eur. Dôvodom boli vyššie palivové náklady a ostrejšia konkurencia zo strany nízkonákladových aerolínií. Len za palivá zaplatila spoločnosť vlani 7,4 miliardy eur oproti 1,1 miliardy eur v roku 2011. V tomto roku by náklady na pohonné látky mali mierne klesnúť na 7,2 miliardy eur.

Spoločnosť očakáva, že jej ambiciózny program reštrukturalizácie, známy pod označením Score, zvýši prevádzkový zisk do roku 2015 na 2,3 miliardy eur. Jeho súčasťou však je zrušenie 3500 pracovných miest. Firma okrem toho plánuje nákup nových lietadiel od Airbusu vrátane dvoch strojov A380. Práve nákup nových na palivo úspornejších lietadiel by mal postupne znížiť náklady na pohonné látky.

19.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...