1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Strážskom sa začne výstavba okružnej križovatky, SSC uzavrela zmluvu

kruhovy objazdStrážske – V meste Strážske v okrese Michalovce dôjde k výstavbe dlho očakávanej okružnej križovatky. Zhotoviteľom bude spoločnosť Eurovia s cenou zhruba 1.050.000 eur s DPH. Zmluvu s ňou vo štvrtok (20. 10.) podpísala Slovenská správa ciest (SSC).

"Budúci týždeň 25. októbra odovzdávame stavbu zhotoviteľovi. Doba výstavby je 12 mesiacov s tým, že ak všetko dobre pôjde, mali by sme odovzdávať hotovú križovatku koncom augusta - začiatkom septembra tak, aby na nový školský rok bola pripravená," povedal v piatok pre TASR štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslav Kmeť. "Nejaké prípravné práce sa budú robiť teraz na jeseň a v zime a potom od marca sa začne plná výstavba," dodal.

Prestavba križovatky ciest I/18 a I/74 si podľa neho vyžiada dopravné obmedzenia, realizované by však mali byť priebežne za prevádzky.

Výstavba kruhového objazdu sa pôvodne očakávala už v roku 2020. Verejné obstarávanie sa predlžovalo a napokon sa tento rok muselo opakovať, keďže zmluvu o dielo pre nárast cien nepodpísal víťaz ani žiaden z ďalších uchádzačov.

"Konečne sa všetko podarilo a obyvatelia Strážskeho dostanú okružnú križovatku, ktorá vyrieši množstvo dopravných nehôd z minulosti a premávku či už z Michaloviec, Vranova alebo Humenného," povedal Kmeť.

02.11.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...