1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Súkromná cesta R1 je v prevádzke rok, prešlo ňou vyše 7 miliónov áut

highwayBratislava - Prvá súkromná rýchlostná cesta R1 pri Nitre oslávi v nedeľu 28. októbra rok od spustenia do prevádzky. Za dvanásť mesiacov prešlo ňou takmer sedem miliónov áut.

"Rýchlostná cesta je vysoko frekventovaná a využívaná," skonštatoval riaditeľ koncesnej spoločnosti Granvia Eric Genetre. Úsek rýchlostnej cesty od Nitry po Tekovské Nemce vodiči využívajú od konca októbra minulého roka, v lete tohto roku bol odovzdaný do prevádzky aj obchvat Banskej Bystrice, čím sa cesta definitívne dokončila.

"Napriek vyťaženosti sme na ceste zaznamenali nízky počet dopravných nehôd, čo je výsledkom bezpečnostných opatrení, kvalitnej prevádzky a údržby, na ktoré kladieme maximálny dôraz," dodal Genetre.

Rýchlocesta je prvou a zatiaľ jedinou cestou na Slovensku, ktorá sa stavala cez takzvaný projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt).

02.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...