1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SSC podpísala zmluvu na výstavbu obchvatu Sabinova

road construction 3Sabinov - Slovenská správa ciest (SSC) podpísala zmluvu na výstavbu obchvatu Sabinova. Stavebné práce na preložke cesty I/68 pri Sabinove zrealizuje spoločnosť Hochtief SK, s.r.o., zmluvná cena predstavuje 73,7 milióna eur bez DPH. TASR o tom informoval hovorca SSC Martin Guzi.

"Sabinovský obchvat s dĺžkou 9,8 kilometra bude začínať za obcou Pečovská Nová Ves a pokračovať bude severne od mesta Sabinov a jeho mestskej časti Orkucany. Za obcou Šarišské Michaľany sa napojí na súčasnú cestu v smere do Prešova," uviedol Guzi.

Ako pokračoval, dopravné napojenia vodičom uľahčia tri nové mimoúrovňové križovatky Sabinov-Drienica, Sabinov – Jakubovany a Šarišské Michaľany, ako aj úrovňové križovatky Sabinov sever a Sabinov – Orkucany. Súčasťou obchvatu bude aj 16 mostných objektov.

"Stavenisko bude zhotoviteľovi odovzdané do 30 dní od účinnosti zmluvy. Predpokladáme, že zhotoviteľ stavby začne ešte v tomto roku s výrubom stromov, archeologickým výskumom a ďalšími prípravnými prácami," doplnil Guzi.

Projekt bude hradený z eurofondov a lehota výstavby je 36 mesiacov od odovzdania staveniska bez zimného obdobia (1. 12. - 1. 3.).

09.11.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...