1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SAS v 1. kvartáli výrazne znížili svoju stratu

SAS AirlinesŠtokholm - Škandinávske aerolínie SAS sa stále nedostali z červených čísiel, ale vďaka úsporným opatreniam sa im v 1. kvartáli obchodného roka 2012/2013 podarilo výrazne znížiť čistú stratu. Informovali o tom dnes agentúry DPA a AP.

Presnejšie, čistá strata spoločnosti za tri mesiace od začiatku novembra 2012 do konca januára 2013 klesla na 630 miliónov švédskych korún (75,95 milióna eur) z 2,5 miliardy SEK v rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka.

Tržby spoločnosti v sledovanom období mierne vzrástli na 9,6 miliardy SEK z 9,3 miliardy SEK v 1. kvartáli 2011/2012.

SAS pod tlakom tvrdej konkurencie nízkonákladových leteckých spoločností v Európe začali vlani v novembri s reštrukturalizáciou, ktorá bola podmienkou novej úverovej linky. Letecká spoločnosť preto na jeseň oznámila, že zredukuje náklady o 3 miliardy SEK ročne tak, že prepustí 800 zamestnancov a zníži pilotom a palubnému personálu mzdy. Okrem toho sa škandinávske aerolínie dohodli so švajčiarskou spoločnosťou Swissport, že môže využívať služby ich pozemného personálu. SAS chce tiež predať niektoré aktíva, napríklad nórsku regionálnu spoločnosť Wideroe.

Generálny riaditeľ SAS Rickard Gustafson nie je s výsledkami za 1. kvartál spokojný, ale očakáva, že v priebehu roka sa situácia zlepší, keď vedenie dokončí plán reštrukturalizácie. Cieľom SAS je dosiahnuť za tento obchodný rok prevádzkový zisk.

12.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...