1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SAS podpísali dohodu o predaji podielu vo Wideröe

SAS AirlinesŠtokholm - Škandinávske aerolínie SAS podpísali dohodu o predaji väčšinového podielu ich nórskej dcéry Wideröe konzorciu nórskych lokálnych prepravcov.

Hodnota 80-percentného podielu sa odhaduje na 2 miliardy švédskych korún (234,45 milióna eur). Škandinávske aerolínie naliehavo potrebujú získať bankové úvery a kapitál. SAS tvrdo zasiahol tlak konkurenčných nízkonákladových leteckých spoločností, ktoré ponúkajú lacnejšie letenky. Minulý rok sa aerolínie prepadli do straty a musia znižovať náklady, vrátane platov. Vlani v novembri sa vedeniu SAS podarilo dohodnúť sa s odborovými zväzmi, ktoré zastupujú pilotov a palubný personál, na platových podmienkach.

Majoritnými vlastníkmi SAS sú švédska, dánska a nórska vláda. Dohodu musí ešte schváliť nórsky protimonopolný úrad. Podľa odhadu SAS by sa mala celá transakcia dokončiť v septembri tohto roka.

09.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...