1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

RegioJet prepravil za prvý rok prevádzky 1,5 milióna cestujúcich

Train1Bratislava – Dopravca RegioJet prepravil trase Bratislava - Dunajská Streda - Komárno za prvý rok prevádzky 1,5 milióna cestujúcich.

Spoločnosť začala na Slovensku prevádzkovať osobnú železničnú dopravu 4. marca 2012. Ide pritom o prvého súkromného dopravcu, ktorý vypravuje vlaky s dotáciou zo štátneho rozpočtu.

"To, že sme prepravili 1,5 milióna ľudí, znamená, že cestujúci sú s nami spokojní," skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave manažér spoločnosti RegioJet pre Slovensko Marek Bičan. Cestujúcich pomohol podľa jeho slov prilákať napríklad taktový grafikon, ktorý zaviedol dopravca, či služby pre ľudí ako napríklad internet alebo ponuka dennej tlače, ale aj moderné vagóny a nová kultúra cestovania.

Dopravca zároveň očakáva, že počet cestujúcich bude v jeho vlakoch narastať. "Mesačne máme 8 až 12 % nových cestujúcich," dodal Bičan. Firma očakáva, že do marca 2014 prepraví 1,7 milióna cestujúcich. Aký hospodársky výsledok spoločnosť pri prevádzke vlakov na tejto trase dosiahla, zatiaľ RegioJet neprezradil. Hospodárske výsledky nemá ešte uzatvorené, avšak tvrdí, že budú kladné.

08.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...