1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ponuku na kúpu ČSA podali len aerolínie Korean Air

Plane engine1Praha - Kórejské aerolínie Korean Air potvrdili svoj záujem o kúpu menšinového podielu v Českých aerolíniách (ČSA). Kórejská firma chce za menšinový podiel v českom národnom prepravcovi zaplatiť niekoľko miliónov dolárov.

Informoval o tom portál iDNES.cz.

Záujem o kúpu 44-% podielu v ČSA potvrdil denníku Mladá Fronta DNES Nathan Cho, ktorý má v Korean Air na starosti vzťahy s ČSA. "Potvrdzujem, že ponuku sme podali," povedal Cho. Podľa informácií MF DNES sú jedinými záujemcami o ČSA práve Kórejčania. Qatar Airways nakoniec ponuku nepodali, pričom sa k svojmu rozhodnutiu zatiaľ nevyjadrili.

Kórejčania nemôžu kúpiť v ČSA nadpolovičný podiel, pretože české aerolinky by potom prišli o štatút národného prepravcu. To by znamenalo, že spoločnosť by naďalej nemohla využívať výhody z obmedzenej konkurencie pri letoch do Ruska a ďalších krajín, kde nie je "otvorené nebo" pre ľubovoľný počet konkurentov.

Prevádzkový riaditeľ Korean Air Čchi Čchang-hun v denníku Korean Times uviedol, že spoločnosť plánuje do podielu v ČSA investovať niekoľko miliónov dolárov. Ako dodal, firma "chce posilniť svoju pozíciu v tomto regióne, nakoľko východoeurópsky trh veľmi rýchlo rastie".

07.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...