1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nórska nízkonákladovka Norwegian Air Shuttle zvýšila zisk o zhruba 70 %

norwegian air planeNórska nízkonákladová letecká spoločnosť Norwegian Air Shuttle, ktorá patrí k jedným z najrýchlejšie rastúcich aerolínií v Európe, zvýšila čistý zisk za 2. štvrťrok medziročne o takmer 70 %.

Dôvodom je rast počtu cestujúcich, ale aj úprava leteckého parku na väčšie a úspornejšie lietadlá, ktoré firme znížili náklady na údržbu a palivá. Čistý zisk spoločnosti dosiahol v 2. štvrťroku 90,5 milióna nórskych korún (12,11 milióna eur). V rovnakom období minulého roka dosiahla letecká spoločnosť zisk 53,7 milióna NOK.

Tržby sa zvýšili z 2,7 miliardy na 3,17 miliardy NOK, keď počet cestujúcich vzrástol za sledované obdobie medziročne o 11 %. S cieľom znížiť náklady na letecký park spoločnosť navyše prešla z lietadiel Boeing 737-300 na B737-800W.
       
Firma oznámila, že bude aj naďalej pokračovať v "tlaku na konkurenciu" znižovaním nákladov a rozširovaním svojho parku o väčšie lietadlá. Spoločnosť, ktorá už skôr oznámila, že plánuje začať lietať na budúci rok aj na diaľkových linkách, napríklad do New Yorku či Bangkoku, uviedla, že tieto plány stále platia. Prvý z takýchto letov má v pláne v 1. polroku budúceho roka.

20.07.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...