1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa v 3. štvrťroku zvýšila zisk o 30 % a prekvapila trh

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Lufthansa dokázala v 3. štvrťroku prekvapivo zvýšiť zisk aj napriek štrajkom a zdraženiu leteckého paliva.

Čistý zisk v trojmesačnom období od júla do konca septembra 2012 vyskočil o 30 % na 642 miliónov eur zo 494 miliónov eur v rovnakom období vlani. Analytici pritom počítali s poklesom zisku na 225 miliónov eur. Tržby medziročne vzrástli o 6,2 % na 8,31 miliardy eur.

Šéf spoločnosti Christoph Franz napriek nečakane dobrým výsledkom upozornil na vysokú konkurenciu v odvetví. "Musíme sa výrazne posilniť, aby sme obstáli v medzinárodnej konkurencii." Dodal, že Lufthansa bude pokračovať v znižovaní nákladov, pretože stále nemá takú ziskovosť, akú by chcela.

Štrajky palubného personálu v období od 31. augusta do 7. septembra stáli aerolínie 33 miliónov eur. K nečakane dobrým výsledkom prispelo zníženie nákladov a vyššie zisky z aktivít mimo prepravy cestujúcich, ako sú oprava lietadiel a catering pre iné letecké spoločnosti.

06.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...