1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa sa dohodla s odborármi a zabránila štrajkom

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa a odborová organizácia UFO, ktorá zastupuje väčšinu členov palubného personálu, dosiahli dohodu o platoch a pracovných podmienkach.

Obe strany po takmer roku urovnali spor, pre ktorý odbory počas rušnej letnej turistickej sezóny vyhlásili sériu štrajkov. Aerolínie museli v auguste a septembri zrušiť približne 1500 letov a ich škody dosiahli milióny eur.

Vedenie a leteckej spoločnosti sa dnes dohodlo s UFO na zvýšení platov personálu v priemere o 3,95 %. Odborový zväz, ktorý má 18.000 členov, nakoniec súhlasil s menším, ako pôvodne požadovaným rastom platov o 5 %, a tiež s flexibilnejším pracovným časom. Okrem toho posádky lietadiel dostanú jednorazovú platbu 320 eur a Lufthansa sa zaviazala, že do konca roka 2014 nikoho neprepustí. Dohodu musia ešte schváliť členovia UFO.

Lufthanse sa tak podarilo odvrátiť sériu ďalších štrajkov, ktorá by v predvianočnej sezóne spôsobila spoločnosti opäť miliónové škody.

16.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...