1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

LOT pre technické problémy zrušili jeden let Boeingu 787 a ďalší meškal

LOT airlinesVaršava - Poľské aerolínie LOT zrušili jeden transatlantický let a ďalší odložili pre technické problémy dvoch z ich Boeingov 787 Dreamliner.

Hovorkyňa LOT Barbara Pijanowska-Kurasová potvrdila, že aerolínie v stredu (3.7.) zrušili let z Chicaga pre problémy s elektrickým systémom jedného z lietadiel a v druhom prípade posunuli let z Toronta na neskôr. Dôvodom boli problémy spojené so systémom, ktorý hlási polohu lietadla. Tie sa však podarilo odstrániť a stroj dnes ráno s meškaním vzlietol.

Ani v jednom prípade tak nebola na vine batéria. Aerolínie na celom svete totiž v januári tohto roka stiahli všetkých 50 najmodernejších strojov Boeing z prevádzky pre skraty na batériách a hrozbu požiaru. Výrobca síce nezistil, čo ich spôsobilo, ale upravil konštrukciu batérií tak, aby sa tieto problémy neopakovali. Americký federálny úrad pre letectvo po sérii skúšobných letov s novými batériami nakoniec prevádzku Dreamlinerov opäť povolil a LOT v polovici júna obnovili ich prevádzku.

Poľská letecká spoločnosť má ako jediná v Európe vo svojej flotile najmodernejšie Boeingy 787, a to rovno štyri stroje. Aerolínie, ktoré sa už niekoľko rokov nevedia dostať z červených čísiel, dúfali, že im lietadlá Dreamliner spotrebujúce menej paliva, pomôžu vrátiť sa k zisku. Avšak namiesto toho im zatiaľ spôsobili najmä ďalšie straty.

10.07.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...