1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letisko Košice dosiahlo najúspešnejšiu letnú sezónu v histórii

airport kosiceLetisko Košice dosiahlo najúspešnejšiu letnú sezónu v histórii Košice 8. novembra (TASR) - Košické letisko zaznamenalo tento rok najúspešnejšiu charterovú sezónu vo svojej histórii. Na dovolenkových letoch v období máj až október vybavilo spolu 191.407 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 18 percent a v porovnaní s predpandemickým rokom 2019 nárast o šesť percent. Informovalo o tom v stredu vedenie letiska.

"Najžiadanejšou destináciou bola s veľkým náskokom turecká Antalya, za ktorou nasledovali cyperská Larnaca, egyptská Hurghada, grécky Rodos a bulharský Burgas," oznámil manažér letiska pre rozvoj obchodu Juraj Toth.

Košické letisko uvádza, že patrí medzi európsku špičku, pokiaľ ide o tempo zotavenia sa po pandémii COVID-19. "Podľa údajov asociácie ACI Europe sú európske letiská v priemere tri percentá pod úrovňou roka 2019 v ukazovateli počtu vybavených cestujúcich. Letiskom Košice však za prvých desať mesiacov tohto roka prešlo až o desať percent viac cestujúcich, ako tomu bolo v predpandemickom roku 2019," informoval Toth.

Na letisku spolu na všetkých letoch počas obdobia január až október 2023 vybavili 559.282 cestujúcich, čo je o 15 percent viac ako vlani.

Zimný letový poriadok na letisku ponúka pravidelné lety na letiská Varšava, Viedeň, Praha, Londýn Stansted, Londýn Luton a Liverpool. Od 27. marca 2024 začne do Košíc lietať švajčiarska letecká spoločnosť Swiss, ktorá bude trikrát týždenne prevádzkovať linku do Zürichu.

16.11.2023 TASR

 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...