1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Galanta sa dočká kompletného obchvatu, financovanie má zabezpečené z eurofondov

geodezia meranieGalanta – Obyvatelia Galanty by sa o dva a pol roka mali dočkať mestského obchvatu, ktorý odbremení centrum mesta od kamiónov.

Koncom marca sa začala stavať tretia, záverečná etapa obchvatu Galanty, ktorá je spolufinancovaná prostredníctvom fondov Európskej únie. Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) zároveň rozhodol o poskytnutí nenávratného finančného príspevku z eurofondov na tento národný projekt, čím sa uvoľnilo čerpanie vyše 27 miliónov eur z Operačného programu Doprava (OPD). Informoval o tom TASR hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa.

"Z hľadiska eurofondových projektov je južný obchvat Galanty síce takzvaný malý projekt, avšak pre obyvateľov mesta má obrovský význam. Tranzitná doprava dnes prechádza obchodným centrom Galanty, kde je množstvo chodcov a cyklistov. Táto nepriaznivá situácia sa do roku 2015 zmení a Galanta bude patriť k mestám s vybudovaným kompletným cestným obchvatom," avizoval Počiatek.

Denne prejde centrom Galanty približne 16.000 vozidiel. Výstavba južného mestského obchvatu, ktorý je súčasťou cesty I/75, má zabezpečiť plynulosť cestnej premávky a minimalizovať negatívne vplyvy dopravy na život obyvateľov mesta.

Všetky tri etapy galantského obchvatu sú financované z eurofondov. Druhá a tretia etapa sú súčasťou projektov OPD 2007-2013. Prijímateľom peňazí je Slovenská správa ciest, zhotoviteľom stavby tretej etapy obchvatu je firma Strabag.

05.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...