1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

EasyJet dosiahli v ulynulom finančnom roku 28-% nárast zisku

Airbus A380Londýn - Britská nízkonákladová letecká spoločnosť EasyJet dosiahla v uplynulom finančnom roku väčší, ako očakávaný zisk. Vďačí za to najmä nárastu cestujúcich počas letnej dovolenkovej sezóny. Vedenie aerolínií sa zaviazalo, že vyplatí vyššie dividendy. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Druhé najväčšie nízkonákladové aerolínie v Európe zaznamenali v uplynulom finančnom roku 2011/2012, ktorý sa skončil 30. septembra, nárast zisku pred zdanením o 28 % na 317 miliónov libier (394,67 milióna eur). Tržby spoločnosti v sledovanom období stúpli medziročne o 11,6 % na 3,85 miliardy GBP. Analytici pritom odhadovali, že EasyJet dosiahne zisk pred zdanením v priemere 314 miliónov GBP a tržby 3,88 miliardy GBP.
Letecká spoločnosť oznámila, že plánuje viac ako zdvojnásobiť výšku dividend za uplynulý fiškálny rok na 21,5 pence za akciu z pôvodne plánovaných 10,5 pence/akcia.

Za výrazný nárast zisku vďačí Easyjet najmä zvýšenému dopytu po letenkách z Británie do prímorských letovísk, napríklad španielskej Malagy či Alicante, alebo portugalského Faro. Ale aj počet cestujúcich do európskych metropol sa zvýšil. Celkovo aerolínie za 12 mesiacov do konca septembra prepravili 58,4 milióna pasažierov, čo je o 7,1 % viac, ako v predchádzajúcom finančnom roku. Aj obsadenosť lietadiel, ktorá udáva, do akej miery bola zaplnená paluba, vzrástla o 1,4 percentuálneho bodu na 88,7 %.

21.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...