1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čistá strata Air France-KLM v 1. kvartáli vzrástla na 630 miliónov eur

Air france planeParíž - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM zaznamenala za 1. kvartál 2013 zvýšenie čistej straty, pod čo sa podpísalo pokračujúce nepriaznivé ekonomické prostredie v Európe.

Firma však uviedla, že pokračuje v znižovaní nákladov a dlhu s cieľom dosiahnuť udržateľný zisk a pozíciu jedného z kľúčových hráčov medzi svetovými aerolinkami. Informovali o tom agentúra Reuters a portál marketwatch.com.

Spoločnosť oznámila, že za prvé tri mesiace tohto roka zaznamenala stratu 630 miliónov eur. Na porovnanie, za rovnaké obdobie vlani dosiahla stratu asi 368 miliónov eur.

Prevádzkovú stratu však spoločnosť znížila z 597 miliónov na 530 miliónov eur. Tržby sa medziročne zvýšili o 1,3 % na 5,72 miliardy eur. Analytici odhadujú, že celoročné tržby by mohli dosiahnuť 26,2 miliardy eur, čo by oproti roku 2012 predstavovalo rast o 2,2 %.

09.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...