1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Cestu medzi Podspádmi a Lysou Poľanou zrekonštruujú vďaka programu Interreg

road construction 3Tatranská Javorina - Cestu III. triedy medzi Podspádmi a Lysou Poľanou v Tatranskej Javorine na poľskej hranici zrekonštruujú. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) informovala, že v súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác.

Partnerom na poľskej a slovenskej strane sa podarilo na projekt získať zdroje z fondov Európskej únie.

Ide o 1,5 kilometra dlhý úsek cesty, predpoklad ukončenia verejného obstarávania je koniec decembra. "Samotné rekonštrukčné práce by sa mali začať až po skončení sa zimnej údržby ciest, teda na jar 2024," uviedla SÚC PSK.

Výzva na predkladanie žiadostí o príspevok v rámci programu Interreg Poľsko - Slovensko 2021 - 2027 bola vyhlásená ešte koncom decembra minulého roka. Je zameraná nielen na zlepšenie kvality cestnej infraštruktúry poľsko-slovenského pohraničia, ale aj na posilnenie udržateľnej vnútroštátnej, regionálnej a miestnej mobility.

"V zmysle tejto výzvy bola 31. marca 2023 zo strany SÚC PSK podaná žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku pre cestný projekt Lysá Poľana spája v celkovej výške viac ako 743.000 eur," uvádzajú prešovskí krajskí cestári. Následne žiadosť prešla formálnym a odborným hodnotením, na základe ktorého riadiaci orgán Interregu - Spoločný sekretariát v Krakove daný projekt schválil.

30.11.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...