1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americké aerolínie znížili stratu v 1. kvartáli na 552 miliónov USD

american airlines planeNew York - Americké letecké spoločnosti zaznamenali za 1. kvartál stratu, avšak výrazne nižšiu než v rovnakom období predchádzajúceho roka.

Podľa organizácie Airlines for America zastupujúcej americký letecký priemysel dosiahla strata leteckých spoločností v USA za prvé tri mesiace tohto roka 552 miliónov USD (428,24 milióna eur). Dôvodom bol pokles počtu cestujúcich po koncoročných sviatkoch a problémy leteckej dopravy v dôsledku snehových búrok. V porovnaní s 1. štvrťrokom 2012 je to však omnoho lepší výsledok, keďže v prvých troch mesiacoch minulého roka predstavovali straty amerických aerolínií 1,7 miliardy USD. Tržby sa zvýšili o 2,5 % na 34,3 miliardy USD.

Airlines for America však oproti minulému roku očakáva zvýšenie počtu cestujúcich v letných mesiacoch, pričom v prípade zahraničných pasažierov predpokladá rast ich počtu na rekordnú úroveň. Podľa organizácie by v období od 1. júna do konca augusta mali americké letecké spoločnosti prepraviť takmer 209 miliónov cestujúcich, o 1 % viac než v rovnakom období minulého roka. Prognóza počíta s 27 miliónmi zahraničných cestujúcich, čo je nový rekord.

Očakávaný počet pasažierov v letných mesiacoch by tak mal byť najvyšší od roku 2008, keď americké aerolínie počas troch letných mesiacov prepravili viac než 210 miliónov cestujúcich. Celkovo najúspešnejším rokom, čo sa týka letných mesiacov, bol rok 2007. Vtedy letecké spoločnosti prepravili viac než 217 miliónov pasažierov.

20.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...