1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Sanofi v 4. kvartáli klesol o 13,5 %

Sanofi logoParíž - Francúzsky farmaceutický koncern Sanofi hlási za 4. kvartál 2015 pokles zisku. Dôvodom sú nižšie tržby z predaja niektorých liekov, napríklad na liečenie cukrovky, onkologických ochorení a liekov na predpis.

Predpovedá zároveň, že v tomto roku sa jeho zisk oproti vlaňajšku veľmi nezmení.

Sanofi prechádza reorganizáciou. Dôvodom je klesajúci odbyt liekov na diabetes ako je Lantus, ktorý v USA nahrádza Toujeo, nový prípravok na báze inzulínu.

Sanofi sa snaží zjednodušiť svoju štruktúru na päť globálnych divízii a rokuje o znížení počtu zamestnancov. Koncern preto zverejní kompletné výsledky za minulý rok až v polovici tohto roka. Uviedol to generálny riaditeľ Olivier Brandicourt, ktorý chce zredukovať výdavky o 1,5 miliardy eur. Vo Francúzsku počíta s dobrovoľným odchodom časti zamestnancov do predčasného dôchodku a odhaduje, že vďaka tomu zruší približne 600 pracovných miest v priebehu troch rokov.

Sanofi oznámil, že jeho čistý zisk v 4. kvartáli klesol o 13,5 % na 1,71 miliardy eur, čo predstavuje 1,31 eura na akciu, z 1,83 miliardy eur alebo 1,39 EUR/akcia v rovnakom období predchádzajúceho roka 2014. Tržby spoločnosti sa znížili o 1,6 % na 9,28 miliardy eur. Analytici, očakávali zisk v priemere 1,69 miliardy eur a tržby 9,34 miliardy eur.

16.02.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...