1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vysoké náklady znížili zisk svetového výrobcu farieb AkzoNobel

Akzo Nobel logoAmsterdam - Holandská chemická spoločnosť AkzoNobel oznámila za 3. štvrťrok pokles čistého zisku takmer o 50 %, napriek rastu tržieb. Výsledky spoločnosti ovplyvnili najmä zvyšujúce sa náklady.

Svetový výrobca farieb a náterov uviedol, že v 3. štvrťroku dosiahol čistý zisk 84 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období pred rokom zisk predstavoval 164 miliónov eur. Zisk na akciu klesol z 0,89 eura na 0,48 eura.

Upravený zisk z pokračujúcich operácií dosiahol 0,57 eura. Pred rokom vykázala spoločnosť tento zisk na úrovni 0,93 eura.

Prevádzkový zisk AkzoNobel za 3. kvartál dosiahol 169 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka predstavoval 226 miliónov eur. Výsledky ovplyvnili najmä zvýšené náklady firmy vo výrobe aj logistike.

Tržby sa však zvýšili z 2,41 miliardy na 2,86 miliardy eur. Prispeli k tomu najmä vyššie ceny produktov spoločnosti. Tie vykompenzovali pokles objemu predaja, za čím bol čiastočne slabší dopyt v Číne. Objem predaja AkzoNobel klesol o 5 %, zatiaľ čo ceny vzrástli v priemere o 13 %.

27.10.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...