1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Chemko, a. s., Slovakia predala výrobu pentaerythritolu a mravčana

chemko buildingStrážske - Výrobu pentaerythritolu (penty) a mravčana vápenatého prevezme od Chemka, a. s., Slovakia švédska spoločnosť Perstorp Group.

Nový majiteľ odkúpil výrobnú technológiu, vybrané zariadenia a obchod, spolu s existujúcimi záväzkami a obchodnými kontraktmi slovenskej firmy.

Spomínanou transakciou sa jej uvoľnia finančné prostriedky na nové projekty, o ktorých bude informovať v blízkej budúcnosti. Akvizícia sa týka len penty a mravčana a nebude mať dopad na výrobu ostatných produktov. Chemko pokračuje aj naďalej v produkcii svetelných stabilizátorov, fenolických živíc, ekoolejov a ďalších výrobkov.

Prebratie výroby penty a mravčana nebude mať negatívny dopad na zákazníkov, slovenský výrobca na prechodné obdobie vytvorí dostatočné skladové zásoby oboch spomínaných produktov. Výroba v jeho prevádzke bude preto fungovať ešte do konca júna tohto roka.

Chemko, a. s., Slovakia naďalej ostáva členom skupiny ENERGOCHEMICA SE. Ponecháva si všetky budovy aj svojich zamestnancov. Tých, ktorí pracovali vo výrobe penty a mravčana, preškolia na prácu s novými technológiami, aby sa mohli neskôr podieľať na nových projektoch, ktoré pripravuje skupina ENERGOCHEMICA SE.

Spoločnosť nadviazala pred časom v meste Strážske na tradíciu tamojšej chemickej výroby. Aktuálne v nej pracuje vyše 200 zamestnancov. Firma sa zaoberá výrobou produktov anorganickej a organickej chémie. O zmenách, ktoré sa dotkli jej výrobného portfólia, informovala TASR manažérka pre komunikáciu Anna Vojteková.

13.06.2014  TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...