1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovnaft plánuje do roku 2020 dať do petrochemického programu 500 mil. USD

slovnaft refineryBratislava - Ropná a plynárenská skupina MOL v rámci svojej investičnej stratégie plánuje do roku 2030 v oblasti petrochémie a chemikálií investície v hodnote až 4,5 miliardy USD (4,18 miliardy eur).

Uviedol to pre TASR Anton Molnár, hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie spoločnosti Slovnaft, ktorá patrí do skupiny MOL.

Investície budú podľa jeho informácií približne v päťročných cykloch, teda každých päť rokov 1,5 miliardy USD (1,39 miliardy eur) pôjde do modernizácie existujúcich aktív a vytvorenia nových výrobno – obchodných línií.

"Budeme vyrábať hodnotnejšie petrochemické výrobky a chemikálie používané v automobilovom, obalovom a elektrotechnickom priemysle či stavebníctve. Z tohto balíka sa Slovnaft bude uchádzať do roku 2020 približne o 500 miliónov USD (464,45 milióna eur) na rozvoj svojho petrochemického výrobného programu," spresnil.

Skupina MOL je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Budapešti. Pôsobí vo viac ako 30 krajinách, jej medzinárodný tím tvorí 25.000 pracovníkov. V súčasnosti má výrobné aktivity v ôsmich krajinách a ťažobné aktíva v 13 krajinách. Skupina MOL prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Má tiež sieť viac ako 2000 čerpacích staníc v desiatich krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

22.11.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...